Filmer

Onkel Oskar

Onkel Oskar

Onkel Oskar er en komedie/familiefilm fra trøndersk landsbygdmiljø. Onkel Oskar, sauebonde og ungkar, utøver autoritær barneoppdragelse på den 11årige guten (fortelleren i filmen), samt gjør kur til mora til gutten. Det er de populære fortellingene om "Onkel Oskar" av Torvald Sund som her er overført til film.

Prosessen etter en krig

Prosessen etter en krig

Har det internasjonale hjelpeapparat en ”hukommelse”? Tar de lærdom av sine feil?
Denne filmen beskriver hendelsene fra Kosovokrigen og håndteringen i etterkant. Her er konflikten fortsatt fastlåst og ofrene fra krigen føler seg sviktet. Hva var det som gikk galt?

Carl Størmer og hans detektivkamera

Carl Størmer og hans detektivkamera

Jeg kom over en forunderlig billedsamling fra 1890-tallet. Det var som plutselig å komme på baksiden av et av Edvard Munchs malerier fra perioden. Carl Størmer gikk rundt i datidens Kristiania (Oslo) med sitt detektivkamera og tok bilder av folk; fanget situasjoner, møter, reaksjoner og blikk på en måte som man ikke trodde var mulig på den tiden.

Fotografene

Fotografene

Fotografene er et portrett av to fotografbrødre i Åfjord, Trøndelag. Familien Brevold har dokumentert hundre års kulturhistorie i lokalsamfunnet, og brødrene sverger fortsatt til det gamle fotoutstyret som faren i sin tid sitt laget med egne hender...

Død Madonna

Død Madonna

Dagny Juel var den sagnomsuste kvinnelige norske pianisten, forfatteren og famme fatalen som ble skutt og drept på en reise i Kaukasus i 1901. Etter sin død ble hun skandalisert offentlig for umoral og vidløftig adferd, - et eksempel ikke-til-etterfølgelse for andre kvinner, het det seg. Men er dette den riktige framstillingen av historien?

Kultur + Landskap = Sant

Kultur + Landskap = Sant

Kultur + Landskap = Sant er en poetisk og filosofisk anlagt dokumentar om det norske kulturlandskap i dramatisk endring. I filmen møter vi også ildsjeler som motarbeider gjengroingen.

Musikken framfor alt

Musikken framfor alt

Musikken framfor alt er et møte med klaverpedagogen Amalie Christie. For Amalie er musikk noe som utvikler og stimulerer personligheten. Amalie har utviklet sin egen metode for musikkopplæring uten hjelp av noter. I filmen opplever vi henne i samspill med sine elever.

Sigaretter

Sigaretter

Sigaretter er en fem minutters fiksjon kortfilm, en situasjonsbeskrivelse like i etterkant av røykeloven, den som fordrev vanerøykerne ut av husene, ut i kulda. Den usle lokaliteten, - helserisikoen, - alle alarmklokker ringer. Hva tenker de på? Her er et visst frafall, men ennå holder noen ut...

Amindas Verden

Amindas Verden

Amindas Verden er et poetisk dokumentarfilm om en eldre kvinne som bor alene på et nedlagt gårdsbruk et sted på trøndelagskysten. Filmen utforsker tidsopplevelsen. Vi følger Aminda i hennes interaksjon med de nære omgivelsene, og årstidene som passerer.

Gakk-Gakk

Gakk-Gakk

En kortfilm der vi følger en nullårings utforskning av verden. Blant de "ting" som babyen kommer over er også en levende hund. De to tilsynelatende språkløse individer viser seg å kommunisere livlig med hverandre...

Men i helga har vi fri

Men i helga har vi fri

"Men i helga har vi fri" skildrer en gruppe psykisk utviklingshemmede som bor og arbeider ute i ødemarka, Fosen, Sør Trøndelag. Arbeidet er tungt og "comforten" er heller dårlig. Filmen skildrer dem uten kommentar, uten sentimentalitet.

Mail Art

Mail Art

En film om den første Mail Art-utstillingen i Norge. Mail Art er en alternativ verdensomspennede kunstform, drevet frem av idealistiske enkeltpersoner i ulike land. Mail Art har ikke fokus på penger eller status. Utstillingsansvarlig i Norge: Guttorm Nordø.

Etude

Etude

Dette er en kort eksperimentell film bygd over en repetativ (minimalistisk) handlingsrekke. Det eksperimentelle går mest på lyd-bildesamspillet, - med en kreativ lydside der reallyder, effektlyder og musikk sklir over i hverandre, jager hverandre... .

Tengo

Tengo

En kort eksperimentell film - danseaktig bølgende - der det visuelle går fra abstrakt til konkret - en bevegelig linje som blir til en kropp - for så å bli til linje igjen.

Kineserne kommer

Kineserne kommer

Det trondhjemske pop-bandet "Tre Små Kinesere" går til filmen. De spiller og synger her også, men gjør dessuten mye annet rart. Altså: Dette er ikke en film om Tre Små Kinesere, men en fri oppdiktet historie der de tre har de sentrale rollene - som noen omreisende musikere som til forveksling kunne ha vært dem selv...

Skjærsilden

Skjærsilden

Skjærsilden er en eksperimentell kortfilm der tema er reisen til dødsriket. I denne filmen var musikken/lydsiden utgangspuktet, og ikke omvendt, som er regelen - nesten uten unntak - ved filmskaping.